Öltöztető filc

Cikkszám: FanafelFilc

Kalanderek esetében a filc szerepe a ruha folyamatos továbbítása a rugalmas vasalóhengeren, a fűtött vályúhoz való vezetése a simítás biztosításáig. A filcek anyagukban, vastagságukban és hőállóságukban különböznek.

A MOVA Kft. a portugál FANAFEL METSO cég által gyártott kalander filceket forgalmazza. Termékeik a piacon előforduló legtöbb vasaló esetén alkalmazhatók, az európai gyártók 70%-a Fanafel termékekkel öltözteti fel kalandereit, adagoló és hajtogató berendezéseit.

Kalander öltöztető filcek, vezetőszalagok, és kiegészítők jó mérettartásúak, végtelenítés és rögzítés esetén különleges megerősítés nem szükséges, nem gyűrődnek, mint a pamut szalagok, hosszú élettartamot bírnak.

Filceik speciális polyester vagy Nomex alapúak. Egyedülálló kialakításuknak köszönhetően igen magas szakítószilárdságot biztosítanak, ellenállóak a hidrolízissel szemben (gőz negatív hatása a polyesterre), magas légáteresztő képességük a vasaló hengernél jobb elszívást biztosít.

A végeredmény pedig egy hosszabb élettartam és jobb vasalási minőség!

Termékskála:

Széles termékskálájukban megtalálhatóak filcek 400 - 4200 gr/m2 között, 1,6 és 5 méter szélesség között.

  • 100 % poliészter filc ( 900 g/m² )

Kisebb teljesítményű kalandereknél ajánlott, 160 ºC-ig. Magasabb hőmérsékleten hőre lágyulnak ill. bomlani kezdenek.

  • Nomex-poliészter kevertszálas filc

A filc gyártása során a 100 % Nomex szálból készített alapszövet egyik oldalát 100 % Nomex szállal ( kalander vályú felöli oldal ),míg a másik oldalt poliészter szállal tűnemezelik. A kialakítás lehetővé teszi 195 ºC-ig a biztonságos felhasználást, miközben költség takarékos megoldást jelent. Alkalmazásával a kalandereknél magasabb teljesítmény érhető el, mivel a vályú hőmérséklete magasan tartható.

  • 100 % Nomex filc

Az amerikai DuPont cég által szabadalmaztatott különleges szál 220 ºC-ig megőrzi kiváló tulajdonságait. Ideális mosodai filc, mivel magas hőmérsékleten is mérettartó és nem szenved el maradandó változásokat.

Az elterjedt, szabvány méretű kalanderekre raktárról tudunk filcet biztosítani! Kérje ajánlatunkat az iroda@mova.hu email címen!

Súly: 0 kg
Méretek: 0 mm × 0 mm × 0 mm