Partnereink

GIRBAU

A GIRBAU egy spanyol családi cég, amely 1960 óta készít ipari mosógépeket. Az elmúlt 50 év alatt az egyik legnagyobb nemzetközi gyártó csoporttá vált, amely minden típusú és méretű mosoda igényeit kielégítő gépeket és berendezéseket gyárt. 

Sikere az ügyfelei sikerében keresendő. Olyan ipari mosodai megoldásokat gyárt, amelyek segítségével ügyfelei maximalizálni tudják nyereségességüket. Azaz megbízható, magas termelékenységet biztosító, alacsony karbantartási igényű gépeket kínál, gazdaságos víz, energia és vegyszer felhasználás mellett.

Nyereségesség, innováció, környezettudatosság – ezek az elvek vezérlik a folyamatos fejlesztéseket, évtizedek óta.

A gyár központja és három termelő üzeme Vic városában található, Spanyolországban. Egy további gyárüzemet létesített Franciaországban. Összesen több, mint 41.000 négyzeméteren gyártja berendezéseit, amelyeket 15 országban saját leányvállalatán keresztül értékesít. Viszonteladói révén a világ több mint 80 országában van jelen.

Miért válasszon Girbau termékeket?

SAJÁT TERMÉK: Saját termékeinket mi fejlesztjük és gyártjuk. Egyedi megrendelésre dolgozunk, így biztosítható az egyedi igények maximális kiszolgálása!

FOLYAMATOS FEJLESZTÉS: Elkötelezettek vagyunk a folyamatos fejlődés iránt. Jelentős erőforrást fordítunk a kutatás-fejlesztésre. Gépeink a legkorszerűbb, környezettudatos megoldást kínálják, kialakításuk ergonomikus, használatuk egyszerű, működtetésük alacsony energia és anyagfelhasználást biztosít!

TELJES TERMÉKSKÁLA: Gépeink a mosodák minden egyes folyamatához kínálnak megoldást, bármilyen méretű is a feldolgozás. Egykapus partner, maximális szinergia a gépek között, személyre szabott tervezés és gépválasztás!

KITERJEDT ÉRTÉKESÍTŐI ÉS SZERVÍZ HÁLÓZAT: Az értékesítési hálózatunk kiterjedt, közel van Önhöz és dedikált technikai segítséget biztosít!

MEGBÍZHATÓSÁG ÉS TAPASZTALAT: Nemzetközi szinten több ezer megelégedett mosoda hirdeti, hogy gépeink megbízhatóak és hatékonyak!

A GIRBAU termékskálája lefed minden mosodai folyamatot: mosás, szárítás, vasalás, hajtogatás, árumozgatás és finishelés:

 • Mosógépek 8 és 110 kg között
 • Szárítógépek 7 és 100 kg között
 • Vasalógépek 1 hengeres falhoz állítható kiviteltől 3 hengeres nagyipari kivitelig
 • Teljes vasaló sorok beadagoló és hajtogató gépekkel
 • Frottír hajtogatók
 • Csőmosógépek, prések és szárítók nagyipari mosodához

A gyártó honlapja: www.girbau.com

ALLIANCE – UNIMAC

Az Alliance 1908-as alapítása óta a világ vezető ipari mosodatechnikai gépgyártói közé tartozik, gépei a piacon a legmegbízhatóbbak közé tartoznak. Az észak-amerikai kontinensen évtizedek óta betöltött vezető szerepük mellett az európai központjuk kialakításával és az export értékesítés megerősítésével az európai és fejlődő piacok résztvevői számára is elérhetővé váltak. Széles skálát képviselő gépeiket helyszíni mosodák, önkiszolgáló mosodák vagy multi-housing mosodák részére gyártják és forgalmazzák, több márkanév alatt. Az Alliance csoporthoz tartoznak olyan jól ismert márkák, mint az UniMac, SpeedQueen, Huebsch, Ipso, Cissell és D’Hooge. 

Az Alliance csoport termékfejlesztése szigorú előírásai garantálják, hogy gépei megbízhatóak és nyújtják mindazt, amit egy vezető gyártótól el lehet várni. Gyáraikban nemzetközi szinten összesen 129,600 négyzetméteren készítik berendezéseiket, amivel a világ legnagyobb gyártó kapacitását nyújtják. Közel 800 partnerükön keresztül a világ minden részén megtalálhatóak.

Az Alliance csoporthoz tartozó UniMac gépgyártó ipari mosodai berendezéseit több mint 60 éve gyártja. Fejlesztő mérnökei az elmúlt időszakban több szabadalmaztatott megoldást dolgoztak ki, amelyek segítségével gépeik üzemeltetése gazdaságos és megbízható. Legújabb fejlesztésük az OptiDry technológia. Ennek segítségével megakadályozható a textília túl szárítása, és így jelentős energia és munkaköltség takarítható meg. A szárítóban elhelyezett nagy felületű érzékelők igen pontos információt továbbítanak a vezérlés részére a textília nedvesség tartalmáról. A gép így automatikusan tudja szabályozni a hőmérsékletet szárítás közben, majd leállítja a szárítási ciklust, amint az elérte a felhasználó által beállított nedvesség-tartalom értéket.

Az UniMac termékskálája lefedi a mosás, szárítás, vasalás folyamatát:

 • Mosógépek 8 és 55 kg között
 • Szárítógépek 7 és 75 kg között
 • Vasalógépek 200 – 500 mm közötti hengerátmérő, 1400 és 3200 mm közötti vasalószélességig
 • Kis helységekre ideális mosó-szárító torony több méretben

A gyártó honlapja: www.unimac.com

BÖWE

A BÖWE céget 1945-ben alapította Max Böhler és Ferdinand Weber, a második világháború után. Az elmúlt évtizedekben az innovatív megoldások és folyamatos fejlődés a BÖWE nevet a vegytisztítási piacon elismert szereplővé tette. Ma a BÖWE minőségi vegytisztító gépei az egész világon elérhetőek és híresen megbízhatóak. 

 • A lekerekített alkatrészek megkönnyítik a napi működtetést és a karbantartást, kevésbé zajos és jobb légáramlást biztosítanak.
 • Döntött desztillációs aljzat a desztillációs felszínt tisztán tartja és energiát spórol
 • Világon legnagyobb szöszszűrő miatt ritkább tisztítás szükséges
 • Lekerekített, hatékony és aerodinamikus légcsatornák rozsdamentes acélból, csendes működés, rövid szárítási idő
 • Öntisztító víz-elválasztó
 • Szabadalmaztatott dob perforáció segítségével a szárítás hatékonysága magas, a szárítási idő rövidebb
 • Öntisztító oldószer tartály. A döntött aljzat miatt a tartály teljesen kiüríthető.
 • Minőségi kondenzáló és burkolat, szalagokkal történő rögzítés miatt nincs vibráció, zaj vagy szivárgás

A gyártó honlapja: www.boewe-tc.de

SEITZ

A német Seitz cég világszerte ismert és sikeres termékeket gyárt professzionális textiltisztítás, mosás, ápolás és higiénia területeken. A gyártási programja lefedi a modern textil ápolás minden területét. Felhasználói elsősorban vegytisztító szalonok és mosodák világszerte.

A vállalat 120 éves fennállása óta minden évben fejleszti termékeit – laboratóriumukban valamint a gyakorlati alkalmazás vizsgálatával. Bevételük nagy százalékát fordítják kutatás-fejlesztésre, a helyi és ökológiai szempontoknak minél inkább megfelelő, új termékek, megoldások kifejlesztésére. 

Tevékenységük minden része (kutatás-fejlesztés, termelés, raktározás, csomagolás és szállítás, valamint adminisztráció és értékesítés) a németországi gyárukban összpontosul. Területi munkatársaik, szakértőik állandó támogatást nyújtanak a képviselők és közvetlen ügyfeleik részére. Részt vesznek helyszíni felmérésekben, mosáspróbákban, segítenek problémák megoldásában, új technológia bevezetésében.

Termékskálájukban megtalálható:

 • mosodai termékek (mosószerek, öblítők, lúgosítók, fehérítők, fertőtlenítők) folyékony és por kivitelben)
 • vegytisztító szerek minden típusú oldószerhez (PER, HC, nedves tisztítás, GreenEarth technológia)
 • detazsáló-, foltkezelő szerek, rozsdaoldók
 • oldószer karbantartás és illatosítás
 • speciális szerek bőr és textil bevonat tisztításához, szőnyegtisztításhoz, kikészítéshez (impregnáló szer, stb.)
 • tisztítószerek (konyhai, fürdőszobai tisztítószerek, fertőtlenítők, kézápolás)
 • mérő és ellenőrző eszközök

A gyártó honlapja: www.seitz24.de

DATAMARS

A svájci székhelyű DATAMARS vállalat 20 éve a világ vezető RFID (mikrochip) alapú megoldásának szállítója, világvezető szerepet tölt be a textil azonosítás, valamint élőállat azonosítás területén. Termékei innovatív, gyors, automatikus, pontos és teljes körű megoldást kínálnak a textilazonosítás igényeire.

A textil azonosítás és válogatás területén egyre elterjedtebb az a megoldás, hogy a ruházati, síktextil, mop vagy egyéb termékekbe mikrochip alapú jelölőket rögzítenek. Ezzel lehetővé válik az automatizált leolvasás, válogatás, gyorsabb és pontosabb feldolgozás, csökken a hibák száma és a szükséges munkaerő költsége. Az ilyen elven működő rendszerek bevezetési költsége tipikusan igen hamar, akár egy éven belül is megtérül. 

Az RFID rendszer működésének alapja, hogy a textilre rögzített RFID chipben tárolt azonosítót az olvasók és antennák segítségével leolvassa, majd azt megfelelő informatikai megoldással rögzíti, felhasználja. A DATAMARS termékskálája teljes körűen biztosítja ezen rendszer kiépítését:

 • RFID chipek (HF és UHF alapú)
 • olvasók (egy vagy több antenna kezelésére, különböző hatótávolságokra)
 • antennák (kézi, asztali, alagút antenna, ledobók, konveyor rendszerhez használható megoldások, stb.)

Chipjeik megbízhatóan működnek mosodai környezetben, kialakításuk ellenáll a mosás, préselés, kalanderezés igénybevételének. Az utóbbi évek fejlesztéseinek eredménye az UHF alapú azonosító rendszer, ahol a DATAMARS több év fejlesztését követően hozta forgalomba megoldásait. 

A gyártó honlapja: www.datamars.com

FANAFEL METSO

A több mint 70 éves múltra tekintő portugál vállalat az ipari technológiai textíliák gyártása területén vált világhírűvé. 2010 évben vált a Metso csoport tagjává. Mosodai területen megbízható, tartós, jó minőségű termékeit sikerrel forgalmazzuk Magyarországon. Termékeik a piacon előforduló legtöbb vasaló esetén alkalmazhatók, az európai gyártók 70%-a Fanafel termékekkel öltözteti fel kalandereit, adagoló és hajtogató berendezéseit.

Kalander öltöztető filcek, vezetőszalagok, és kiegészítők jó mérettartásúak, végtelenítés és rögzítés esetén különleges megerősítés nem szükséges, nem gyűrődnek, mint a pamut szalagok, hosszú élettartamot bírnak.

Filceik speciális polyester vagy Nomex alapúak. Egyedülálló kialakításuknak köszönhetően igen magas szakítószilárdságot biztosítanak, ellenállóak a hidrolízissel szemben (gőz negatív hatása a polyesterre), magas légáteresztő képességük a vasaló hengernél jobb elszívást biztosít.

A végeredmény pedig egy hosszabb élettartam és jobb vasalási minőség!

Széles termékskálájukban megtalálhatóak filcek 400-4200 gr/m2 között, 1,6 és 5 méter szélesség között. 

Vezetőszalagjaik között megtalálható a vákumos beadagolókhoz szükséges perforált szalag is, a piacon kapható adagoló gépekhez (pl. Jensen, Amko, Biko, Olma, Lapauw, Bomak, Pizardi, Toto, Kannegiesser, Vega System, Weir, stb.) illeszkedő lyukformákkal.

A gyártó honlapja: www.fanafel.pt

SILC

Az olasz SILC vállalat 45 éve gyárt ipari présvasalókat a vegytisztító, mosoda és ruházati szektor részére. Gyárukban a fém megmunkálástól kezdve az összeszerelésig minden munkafolyamatot maguk végeznek, egyedi fejlesztés és terv alapján, modern gépekkel. Termelésük 80%-a export értékesítésre kerül, az európai piac mellett fontos beszállítói a Közel-Kelet, Távol-Kelet, és Dél-Amerika országainak. 

Vegytisztító szalonok részére széles termékskálával rendelkeznek ing- és nadrágvasalók, formavasalók, finiselők, vasalóasztalok, vákuum asztalok, gallér és kézelő vasalók, présvasalók és gőzfejlesztők területén.

A gyártó honlapja: www.silcspa.com

ORA

A francia ORA vállalat széles választékban gyárt csomagoló gépeket, hajtogatott vagy vállfás textília csomagolására. Saját fejlesztésű, szigorú minőség-ellenőrzés mellett gyártott gépeit Franciaországon kívül kb. 20 országban értékesíti. Standard megoldásai egyszerűek, környezetbarát és megbízható működést biztosítanak. Termékei között találhatók  falra szerelhető, asztali, állványon lévő, vagy pneumatikus állványos kivitelű gépek, több méretben.

A gyártó honlapja: www.o-r-a.eu

RATIOPLAN

A német családi tulajdonban lévő vállalat közel 40 éve gyárt kerekes kocsikat, tárolókat. Ezen belül is specializálódott a textilgazdálkodásban használatos rácsos konténerek gyártására. Az európai gyártású termékek hosszú élettartamot, megbízható és állandó minőséget jelentenek. Kiegészítők széles skálája egészíti ki kínálatukat, egyedi igények szerinti összeállítás is lehetséges.

A standard, mosodában használatos rácsos kocsi kb. egy tonna mennyiségű ruha szállítására alkalmas. A három fix fém oldalfal erősen összecsavarozott, az első oldalfal nyitható és lehajtható. A műszaki megoldás biztosítja a sima külső felüleletet, a polieszter béléshuzat pedig a textília kímélő szállítását. Közbenső polcok, akasztó rudak, válaszfalak széles választéka az egyedi igényeknek megfelelő összeállítást biztosít. Oldalfalára erősíthető névtábla, a biztonsági ütközők használatával pedig megakadályozható a falak, szállító járművek sérülése.

A gyártó honlapja: www.ratioplan-gmbh.de

THERMOTEX

A német ThermoTex vállalat több, mint 20 éve gyárt és forgalmaz a textil jelöléshez használható ipari gépeket, kiegészítőket és egyéb szolgáltatásokat. Tapasztalatuk, ismeretük és magas szintű minőség menedzsmentjük segítségével az európai piac egyik vezető szereplője. Megoldásait alkalmazzák kórházak, otthonok, egészségügyi intézmények, mosodák és vegytisztító szalonok, szállodák, ipari munkaruházat és egyéb felsőruházati termékekkel foglalkozó vállalatok. 

Széles termékskálájukban megtalálhatóak a présgépek, címke nyomtatók, emblémák és transzferek, valamint chipek, vonalkódok, azok rögzítéséhez és leolvasásához szükséges eszközök.

A ThermoTex által biztosított előnyök:

 • Széles körű termék portfólió textiljelölés területén
 • Egyedi, speciális megoldások
 • Saját termékfejlesztés, hosszú élettartam
 • Folyamatosan ellenőrzött és auditált minőség
 • Oeko-Tex® standard minőség különböző termékcsoportokban
 • A nagy raktár kapacitás miatt gyors és megbízható szállítás
 • Teljes körű rendszer megoldások

Termékskálájában megtalálható:

 • Kézi működtetésű hő-prés gépek
 • Pneumatikus hő-prés gépek
 • Textil címke nyomtatók, szoftverek
 • Kiegészítők mátrix nyomtató rendszerekhez
 • Transzferek, transzfer nyomtatók
 • Ideiglenes jelölési anyagok és kiegészítők
 • Chip alapú jelölés (chipek, leolvasók)
 • Vonalkód alapú jelölés (címkék, leolvasók)
 • Mosózsákok, rácsos kocsi bélések jelölése, záró kapcsok
 • Ruhamozgatás eszközei (szennyesgyűjtők, mosókocsik, szekrények)
 • Ruha szortírozás (eszközök, rendszermegoldások)

A gyártó honlapja: www.thermo-tex.de

ALPHACHEM

Az alpha-chem a textiltisztítási iparágban használt HYDROFIX® alapú textil jelölők legnagyobb európai gyártója. Az 50 éves tapasztalatuk és átfogó minőségmenedzsmentjük garantálja, hogy az alpha-chem által gyártott szalagok és nyomtatványok a megbízhatóak és a legmagasabb minőséget jelentik. 

Az alpha-chem előre nyomtatott termékei minden esetben HYDROFIX® papírra kerülnek nyomtatásra. A HYDROFIX® egy mosható, főzhető papír, amely nem fakul ki. Az alkalmazott nyomtatási módszer és anyagok is ellenállnak a vegytisztítás és mosás igénybevételének.

Termékeik 11 színben kaphatóak, közöttük megtalálhatóak előre nyomtatott címkék, szalagok, 20-70 mm között több féle szélességben, 80-120 gr/m2 HYDROFIX® papír alapon. 

Jellemzően textiltisztításon kívüli használatra is elérhető a HYDROFIX® papír, ív vagy tekercselt kivitelben, 80-120 gr/m2 minőségben.

A gyártó honlapja: www.alpha-chem.de

SPRINGPRESS

Az eredeti rugózat, amelyet a világ kalander gyártóinak 85%-a használ! A belga Springpress vállalat által gyártott rugózat, illetve a vasalók és prések karbantartására, tisztítására használatos anyagok magas minőséget és tartós használatot biztosítanak, a világ gyártóinak többsége gyárilag ezekkel szereli fel termékeit.

A SPRINGPRESS az egyéb párnázási megoldásokhoz képest előnyösebb, hiszen teljes felületű érintkezést biztosít a vasaló henger és vályú között, a kalander filc teljes élettartama alatt! A kalander filc kevesebb, mint 2 mm-es vékonyodása egy vasaló teljesítményét akár 40%-kal is csökkentheti (170 fokos érintkezéssel számolva). A súrlódás és nyomás miatt a legjobb filc is elkopik idővel, de a SPRINGPRESS rugózat azt kiegyenlíti, folyamatosan a helyén tartja, biztosítja a teljes felületű érintkezést. Ezáltal:

 • növeli a vasalási teljesítményt, alkalmazkodik a henger és vályú egyenetlenségeihez;
 • vékonyabb filc is elegendő, amely jobb hő elszívást és így gyorsabb száradást tesz lehetővé;
 • az egyedi rugók alkalmazkodnak a kisebb vastagságbeli eltérésekhez is (gombok, hímzések, egyéb kialakítás);
 • alacsonyabb karbantartási költséget jelent a vékonyabb filc, könnyű kalander öltöztetés, és hogy nincs szükség a filc folyamatos toldására a szükséges átmérő megtartása érdekében;
 • a folytonos érintkezés miatt nincs hőveszteség, hatékonyabb a hőátadás és alacsonyabb a működtetés energiaköltsége.

A SPRINGPRESS rugózatot folytonos huzalból alakítják ki úgy, hogy a rugók egymás mellett találhatóak, egy fém szalagra fűzve. Ezáltal alkalmazása egyszerű, a különböző méretű rugók a legtöbb piacon kapható vasalóra alkalmazhatóak.

A gyártó honlapja: www.springpress.com

ANKER-FLEXCO

A német ANKER-FLEXCO vállalat több, mint 20 éve biztosítja a német Anker Lacing Systems és az amerikai Flexco szalag végtelenítő megoldásainak forgalmazását Európában.

A vállalat 1949 óta tervezi és gyártja az ANKER kapcsokat és gépeket. Minőség, megbízhatóság, pontos szállítás és szakértő szolgáltatások tették világhírűvé termékeit, amelyet nap, mint nap bizonyít. Egyedi fejlesztésű termékei közül több szabadalmazott és máig a technológia csúcsát képviseli.

A továbbító szalagok végtelenítését szolgáló kapcsok iparáganként eltérő megoldást igényelnek, a mosodatechnológia a vasalási folyamatok során használja vezetőszalagok, beadagoló és hajtogató gépek szalagjainak végtelenítésére. 

Kapcsok és alkalmazásukhoz szükséges gépek széles választékban kaphatóak, a szalag szélességétől, vastagságától, alkalmazási területtől függően. A papírcsíkon rögzített kapcsok régóta stabil megoldást biztosítanak, méretre vághatóak. A keresztirányú huzalra rögzített kapcsok stabil megoldást jelentenek, az egyes kapcsok kiesését hatékonyan megakadályozzák. A különlegesen lapos rögzítést szolgáló sorozat (G sorozat) 4 szinten kapcsolódó tüskéivel nagy felületen történő rögzítést biztosít, csökkenti a kopást.

A kapcsok rozsdamentes acélból készülnek, igen sokféle szalaghoz használhatóak, egészen 10 mm-es szalagvastagságig. A huzal átmérője 0,62 mm – 1,2 mm átmérő között lehet, a hossza max. 300 mm (bizonyos szériák esetén akár 600 mm).

A gyártó honlapja: www.suelzle.de